Wat we bieden

Bij VodafoneZiggo krijg je vertrouwen, vrijheid en een wereld aan mogelijkheden. We herkennen talent, belonen resultaat en stimuleren ontwikkeling.

Blijven groeien

Groter is niet altijd beter, maar in ons geval wel. Bij VodafoneZiggo willen we namelijk nog meer mensen onbezorgd met elkaar laten communiceren. Van onze medewerkers verwachten we daarom ook dat ze blijven groeien. Daarvoor bieden we een uitgebreid menu van trainingen, cursussen, workshops en e-learning modules, zowel gericht op je professionele als persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast hebben we een Self-sight tool ontwikkeld, waarmee je inzicht verkrijgt in wat je nodig hebt op je persoonlijke ‘ontdekkingsreis’. De tool is gebaseerd op het idee van verschillende energieniveaus of 'batterijen' (emotioneel, lichamelijk en geestelijk) én de beste manier om die op te laden.

Jouw leven

Je kunt VodafoneZiggo zien als je werkgever. Maar ook als een leuk en belangrijk deel van je leven. Wij streven naar dat laatste. We sturen daarom niet op je gewerkte uren maar op je behaalde resultaten. We geven je de vrijheid om je werk en privéleven optimaal te combineren. En omdat we begrijpen dat er nog meer leuke dingen in het leven zijn, bieden we je 30 vakantiedagen per jaar. Parttime werken is bij VodafoneZiggoaltijd bespreekbaar. Aangezien we graag onbegrensde mogelijkheden bieden aan onze klanten én medewerkers, kan je VodafoneZiggo-carrière je ook naar Engeland, Australië of een van de andere landen waar we actief zijn leiden. 

Money talks

VodafoneZiggobiedt je een marktconform salaris en competitieve bonusregelingen. Ook betalen we je volledige pensioenbijdrage en een flinke werkgeversbijdrage als je deelneemt aan onze collectieve zorgverzekering. Hoef jij je over deze ‘bijzaken’ geen zorgen meer te maken.

Community

Binnen VodafoneZiggo vinden veel collega’s het leuk om met elkaar activiteiten te ondernemen. Bijvoorbeeld samen sporten, vrijwilligerswerk doen, ons merk uitdragen of hun netwerk vergroten. Daarbij geldt: niets moet en bijna alles mag. Iedere medewerker kan zelf een nieuwe community creëren en events organiseren. Zo zijn er inmiddels communities voor Young VodafoneZiggo, VodafoneZiggo Sports en onze support voor de jaarlijkse Gay Pride. Vanuit VodafoneZiggo stimuleren we deze initiatieven, omdat ze bijdragen aan de betrokkenheid en verbinding met elkaar en ons bedrijf. En daarmee weer rechtstreeks van invloed op ons streven om "A Great Place To Work" te zijn.

We care

Hoeveel passie je ook in je werk stopt, er zijn momenten waarop het even minder belangrijk is. Dat begrijpen we bij VodafoneZiggo. Zo bieden we vrouwen die fulltime bij ons werken en net bevallen zijn de mogelijkheid om een half jaar lang 30 uur te werken, waarbij we het volledige salaris doorbetalen. Ook voeren we elk jaar een medewerkerstevredenheidsonderzoek uit om de werksituatie voor onze collega's verder te verbeteren. Daarnaast kun je dankzij onze fitnessregeling in beweging blijven en organiseert onze personeels-vereniging Fun4U regelmatig leuke activiteiten om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

Enthousiast over VodafoneZiggo?

Meld je aan voor Inside VodafoneZiggo en ontvang nieuws en vacatures

Aanmelden